ГЕРБ няма да подкрепят правителството, предложено от ПП, това каза Десислава Атанасова в кулоарите на НС. “Господин Денков е бил заместник-министър в правителство на Борисов, служебен министър в правителство на Радев и министър в правителство на Петков. Т.е. можем да говорим за модела „Борисов-Радев-Петков“. Освен това да припомня, че е бил заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща или тройната коалиция?“, попита Атанасова.

“Припомням тези факти от биографията на г-н Денков, защото се твърди, че втори ешалон на ГЕРБ може да оглави правителство на ПП, казвам го с чувство за хумор. Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше смелост да поеме цялата отговорност. Вчера парламентът изпусна шанса един професионален и амбициозен кабинет да изпълнява своята програма и приоритети“, каза тя.

„Категорично кабинет на ПП няма да подкрепим, особено след всичко, което чухме вчера в парламентарната зала. Затова сега тази кандидатура е обречена. Никой не ни е поканил на разговори, а и никой не им е връчил мандат на ПП“, каза още Атанасова.


Share Follow

Leave A Reply