ГЕРБ и ДПС напуснаха среща на „Продължаваме Промяната“ с парламентарно представените партии.
Разговорите бяха по инициатива на номинирания за премиер академик Николай Денков. На срещата се отзоваха представители на БСП, ГЕРБ, ДБ, ДПС и „Български възход“ в петък.

„Приемам вашето присъствие като знак, че сме готови всички да влезем в един конструктивен разговор, с който да осмислим съществуването и на НС, тъй като то трябва да има своите цели. Да обсъдим спокойно възможността за един кабинет, който да има политическа подкрепа. Целта на тази среща е да обсъдим приоритетите, които могат да ни обединят”, обърна се към присъстващите в залата академик Денков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи разговорите като „дълбоко закъснели“. „Като системна евроатлантическа партия и с уважение към представителите и гласувалите български граждани сме тук да заявим своята позиция. Много отдавна сме преценили кои са важните теми за България и ги поставихме за обсъждане във формат, на който вие също се отзовахте. Темите, които поставихте с изпратеното писмо до нас, са теми, които присъстват и в нашия дневен ред. Но считаме, че този разговор е дълбоко закъснял”, заяви Атанасова.


Share Follow

Leave A Reply