“Не може да се допусне зловредно руско влияние в България и действия, които увреждат не само националния ни интерес, но и интересите на европейските ни партньори.” Така коментира във Велико Търново главният прокурор Иван Гешев проверката на Софийска градска прокуратура на движение „Шипка“ за противодържавна дейност.

снимка: БГНЕС

Иван Гешев посочи, че при предишния главен прокурор на движение „Шипка“ са правени проверки и е направено искане за заличаване на регистрацията на сдружението, а за сегашната проверка заяви:

„Става въпрос за предположения за евентуално действие и дейност, която противоречи не само на българското законодателство и българската конституция, дейност, която защитава даже и чужди национални интереси, евентуално“.

Решението на Върховния административен съд за отмяна на текстове от наредбата за вещите лица автоматично означава блокаж на цялото наказателно правораздаване, коментира Иван Гешев. „Защото няма правно основание да се плаща на вещи лица, т.е. те няма да правят експертизи, т.е. делата няма да приключват.“


Share Follow

Leave A Reply