Поредни избори прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ако няма подписан документ за управление. Според него „Продължаваме промяната“ имитират ГЕРБ с действията си по втория мандат, като в същото време прикриват партиен кабинет, заяви Борисов от Варна.
бойко борисов

„Денков премиер, пък Киро и Асен министри – представяте ли си го как стои това – премиерът вика шефовете на партията да им се кара. Предлагат жалки, смешни и абсурдни неща, защото се опитват да ни имитират, само че с прикрит партиен кабинет. Със 70 депутати на две партии няма как да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият шанс това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го подкрепят. И тези точки и закони, които ще прави правителството, трябва да е описано, за да може всеки депутат да знае по теми как ще се гласува, а лидерите да гарантират, че това ще се случи“, заяви Борисов.

 


Борисов коментира и финансовото състояние на държавата след управлението на ПП.

„Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 година“.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че приходите намаляват със 700 млн., а разходите се увеличават с над 2 млрд.

„Европейската комисия казва: „Устойчивост на дълга, устойчив растеж“. Устойчивостта на дълга означава – не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП – много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП“.

ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи, уточни той.

снимка: БГНЕС

„Съвестта ми е чиста, защото на тази дата съм предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Също както преди 2 години предупредих, че следва хаос и тотална криза“, заяви Борисов и подчерта, че ЕК са написали всичко, което България трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи.

Според Борисов са необходими инвестиции и реформи. „В плана сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха“, отбеляза той.

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев.

„Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да си говорят. Ако има среща, аз пръв ще я обявя. Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“, заяви лидерът на ГЕРБ.


Share Follow

Leave A Reply