Метрото в Киев отново се движи, а водоснабдяването вече е възстановено за всички жители на украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко, цитиран от Ройтерс.

Кличко съобщи това рано тази сутрин в „Телеграм“ след вълната от руски въздушни удари по критична инфраструктура в Украйна вчера.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна междувременно казаха, че един цивилен е бил убит при обстрел от страна на украинските въоръжени сили по т. нар. Донецка народна република (ДНР) през последното денонощие, предаде ТАСС.

По данни на Киев Русия е изстреляла вчера над 70 ракети – едни от най-масираните удари от началото на нейната инвазия в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс. В резултат украинските власти бяха принудени да прекъснат електрозахранването на много места в страната.

Кметът на Киев съобщи още, че вече е възстановено топлоподаването към половината от абонатите и електроснабдяването на две трети от клиентите в украинската столица. Електрозахранването обаче продължава да бъде прекъсвано аварийно по места, каза в същото време той и добави, че недостигът на електричество е сериозен.

По-рано този месец Кличко предупреди за „апокалиптичен сценарий“ за украинската столица, ако руските удари по инфраструктурни обекти продължат. В същото време той уточни, че засега няма нужда да бъдат евакуирани хора, припомня Ройтерс.

снимка: БГНЕС

Трима цивилни са били ранени при украински обстрел по Донецк тази нощ, обявиха сепаратистките власти, цитирани от ТАСС. Според тях въоръжените сили на Украйна са изстреляли шест ракети „Град“ по Будьоновския район в южната част на града.

По-рано тази сутрин проруските сепаратисти в Източна Украйна съобщиха за един убит и седем ранени цивилни в ДНР през последното денонощие.


Share Follow

Leave A Reply