„Решението на политическата криза е споразумение, в което всеки да има ангажименти“. Това заяви лидерът на „Български възход” Стефан Янев. Той определи като добър знак фактът, че в петък всички парламентарно представени партии са разговоряли с номинирания за премиер от ПП акад. Николай Денков.

„Добрата новина е, че в петък почти всички партии седнаха да разговорят с акад. Николай Денков и неговия екип относно приоритети и възможностите за търсене на реализация на мнозинство, което да подкрепи кабинет с втория мандат. Все пак дори партиите, които бързо напуснаха срещата, казаха нещо смислено”, поясни в ефира на НОВА Янев.

„Кабинет на малцинството сме виждали в нашата история. Въпросът е дали това е възможно в сегашната ситуация. По-скоро не. Възможността е, ако има подписано споразумение или друг тип описание на механизъм, по който това може да се случи. Всеки е приемлива фигура за премиер, ако се съобразява с определени правила, ангажименти, които са поети”, допълни лидерът на „Български възход”.

„Няма да искаме министри в този кабинет. Ако третият мандат дойде при нас, ще разговаряме с всички партии”, уточни Янев.


Share Follow

Leave A Reply