Депутатът от БСП и зам.-председател на парламента, Кристиан Вигенин не е оптимист за съставяне на правителство с втория мандат.

Националният съвет на БСП взе решение да участва в разговори за създаване на правителство с втория мандат. Но идеята на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ трябва да изкристализира, не е ясно как ще функционира. Имаше обща среща на всички парламентарни групи, две си тръгнаха, една не дойде, което е мнозинство в парламента, поясни Вигенин пред БТВ.

Той анализира още, че дори да се цели създаване на правителство на малцинството, „то първо трябва да е ясен въпросът как ще функционира то и в работа с другото правителство“.

„БСП няма да сложат пръст в колелата на сериозните опити да се направи правителство, търси се в момента обща програмна декларация по приоритети“, заяви още Вигенин.

Вигенин посочи, че усилието на ПП с опита да събере партиите може да е полезно за работата по третия мандат.

Според Вигенин заплахите покрай и вътре в страната обаче са големи, което „е основателна причина за сериозен опит за кабинет с третия мандат“.

Вигенин отрече възможността БСП да управлява с ГЕРБ.

 

„ГЕРБ и ДПС са заедно по всички важни въпроси в този парламент, анализира депутатът. БСП няма да е с ГЕРБ във властта“.

Вигенин коментира и искането на левицата за вето върху ратификацията на споразумението за изпращане на военна помощ за Украйна.

„Може да има друга помощ за Украйна, хуманитарна и опити за мир. Предоставяйки оръжия на Украйна, ние сме част от конфликта“, категоричен е той.


Share Follow

Leave A Reply