Заедно с българските туристи, през този зимен сезон се очакват да дойдат и такива от Великобритания, Гърция, Румъния и Израел. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров в студиото на “Събуди се” по Нова тв.

Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон се очаква да дойдат от Румъния, Великобритания, Гърция и Израел. Това е първата зима, в която няма никакви мерки. Цените са много добри. На фона на конкурентните ни дестинации ние стоим много добре на картата”, заяви Димитров.

Той заяви, че има сериозен отлив на работници от туризма. По думите му българите работят добре, затова са търсени в чужбина.

От друга страна у нас се наемат чуждестранни полицаи. “Когато имаш полицаи от Гърция, самите гърци са много по-спокойни”, посочи Димитров, който обясни, че това се случва чрез двустранни споразумения.

Следващото лято, именно с подобно споразумение ще бъдат командировани медицински екипи.

Димитров коментира още сравнението на Илон Мъск в поста в социалните мрежи на Белоградчишките скали с картини от компютърна игра.

“Това не е първият милиардер, който се захласва по България. Хубава новина е. Използвахме максимума за рекламни цели. Дали ще дойде, или не – нашият туризъм се развива”, заяви министърът.


Share Follow

Leave A Reply