Българска парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, е на официално посещение в Турция. Днес Рашидов ще се срещне с турския си колега Мустафа Шентоп.

Вежди Рашидов,
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов и водената от него делегация пристигнаха вчера в турската столица Анкара, а днес ще посетят Мавзолея на Ататюрк и ще участват в церемония по поднасяне на цветя.

Вежди Рашидов ще проведе среща на четири очи с председателя на Великото Национално събрание на Турция Мустафа Шентоп, на която ще обсъдят теми от общ интерес и сътрудничество в различни области. Двамата ще поднесат цветя на паметника на жертвите на опита за преврат на 15 юли 2016 г. и ще поставят началото на пленарни разговори.

В българската делегация са председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на групата „БСП за България“ Георги Свиленски и депутатите Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“, Сезгин Мехмед от ДПС и Николай Дренчев от „Възраждане“.

Утре, в последния трети ден на официалната визита, председателят на Народното събрание Вежди Рашидов и водената от него делегация ще присъстват на молебен за здраве в българската църква „Свети Стефан“ в Истанбул и ще се срещнат със Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I.


Share Follow

Leave A Reply