Има несъответствия в показанията на привиканите по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две момичета. По думите на адвоката на семейството на една от жертвите Пламен Димитров, който гостува в студиото на „Здравей, България” по Нова тв, прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго. 

Адвокатът уточни, че служители на 4 Районно управление са били на местопроизшествието.

„На местопроизшествието са били служители на 4 Районно управление. Един от които – приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ. Когато са дошли други служители на МВР, според прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е показала снимка на Семерджиев и са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават”, обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

„Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита”, добави защитникът.

По думите му показанията на бившата полицайка Симона Радева не съвпадат с тези на служителите на автомивката.

„Радева казва, че случайно познава Семерджиев от една проверка. Служителите на автомивката заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев много добър шофьор”, каза още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от работниците от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него.

„Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отрича да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, тъй като единият бил леко смачкан и трябвало да мине от преден на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това”, уточни адвокатът.

Адвокатът посочи, че прокурорът Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, е отрекъл да е бил той на снимката, която съдията му е показал.

„Съдията му показа една снимка и го попита дали е той. Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява – едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил”, разясни Димитров.

„Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е”, допълни още адвокатът. Към момента все още не е изяснено дали Семерджиев е бил сам по време на катастрофата.

По думите на Димитров максимум 20 години може да лежи в затвора Семерджиев.

„Целта ни е да получи справедливо наказание. Предявихме иск за 1 250 000 лв., тъй като са пет човека наследници. Това, че съдът го е приел за разглеждане не означава, че ще осъди Семерджиев за тези пари”, разясни той.


Share Follow

Leave A Reply