Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на полицаи и доброволци, участвали в операцията по издирването на 11-годишния Александър от Перник. На церемонията присъстваха момчето и неговият баща.

„Ще отличим малка част от хората, които участваха в може би най-щастливото събитие, което съпроводи мандата ни – откриването на Сашко. Един от най-хубавите мигове, които аз лично изживях, е да мога да го държа за ръката днес и да го сваля по стълбите на МВР”, отбеляза министърът.

Министърът подчерта, че Сашко е открит благодарение на усилията на хиляди хора.

„Това беше един изключителен пример как обединени, желаещи да помогнем на едно детенце и баща му, желаещи да спасим един човешки живот, успяхме да постигнем най-важното – да го намерим жив и здрав”, отбеляза министърът.

Снимка: Булфото

Бащата на Сашко изрази благодарност към МВР за това, че не са спрели да го търсят.

„Благодарихме на цялата структура на МВР за това, че не спряха през цялото време. Безкрайно сме им благодарни”, посочи бащата на Сашко Александър Цветанов.

„Благодарни сме за признателността. Приемаме отличията от името на всички, които го търсеха. Това, че ние го намерихме – беше доза късмет. Огромни благодарности на всички доброволци, които взеха участие”, заяви Веселин Георгиев.


Share Follow

Leave A Reply