Предпоследното заседание на служебното правителство за тази година премиерът Гълъб Донев откри заедно с Божидар Лалов – ученик във 6-и клас на 7-о училище в София. Преди време Донев получава покана да участва в коментарната рубрика „Следизборен маратон“, която ученикът с интереси в журналистиката води в Радио София на БНР.

През октомври служебният премиер е отклонил поканата на младежа за участие по БНР, като предложил да се запознаят на живо, а срещата „на четири очи“, както се изрази Донев, се състояла вчера. „И както се казва в такива случаи, обсъдихме теми от взаимен интерес“, допълни премиерът. Тогава ученикът споделя за интересите си към журналистиката и политиката, като премиерът поискал да чуе мнението му за ситуацията у нас.

„Божидар ми отговори, че България боледува от неразбирателство и лечението за това състояние е диалогът. Струва ми се, че мечтите на едно дете са най-доброто пожелание към всички ни в навечерието на Рождество“, каза Донев пред министрите. Премиерът влече в ролята на журналист и попита госта шестокласник „как да излекуваме България от неразбирателството“.
„Неразбирателството се лекува с разговора и с мира. И това е моята мечта за България. Когато порасна, бих искал да видя в страната си да има мир и разбирателство между хората, да видим как страната ще се подобри“, отвърна Божидар Лалов.


Share Follow

Leave A Reply