През първия ден от коледните празници Русия е обстрелвала десетки градове в Украйна. Това съобщи украинското командване, цитирано от Нова тв. В Харковска област, в района на град Лиман в Донецка област, както и в Запорожка област са нанесени удари. Продължават ожесточените сражения и за град Бахмут.

Руските власти заявиха, че проверяват информацията за взривове във военновъздушната база Енгелс в руската Саратовска област.

снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди в традиционното си обръщение украинците за опасност от още руски нападения, в оставащите дни до края на 2022 г.

„Трябва да сме наясно, че врагът ни ще се опита да направи това време мрачно и трудно за нас. Тази година Русия загуби всичко, което можеше, но се опитва да компенсира загубите си със злорадство на нейните пропагандисти след ракетните удари по страната ни, по енергийната ни система. Знам, че тъмнината няма да ни попречи да нанесем нови поражения на нашествениците. Но трябва да сме готови за всякакви сценарии“, предупреди Зеленски.


Share Follow

Leave A Reply