“Нищо не заплашва журналиста Христо Грозев, казваме му просто не идвай в Русия.” Това заяви след половинчасова среща в Министерството на външните работи посланичката на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова.

бгнес

По темата за обявеното федерално издирване на разследващия журналист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Русия, Митрофанова беше извикана от българското власти. Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят, нищо не го заплашва, посочи Митрофанова след края на срещата.

„Що се касае до обявеното в Русия федерално издирване на Грозев, то това не означава, че някой ще го търси по целия свят и това трябва да е ясно, тоест той си живее там някъде и ще продължи да си живее. Нищо не го заплашва. Просто за пореден път му казаха: „Не идвай повече в Русия“, посочи руският посланик. Тя допълни, че обичайно на сайта на вътрешното министерство на Русия не се публикуват обяснения за причините за издирването на лица. От вътрешното ведомство на Русия ще бъде поискана официална информация защо е обявен за издирване разследващият журналист.


Share Follow

Leave A Reply