На вратата ни чука рецесията. Това каза в ефира на БНТ Любомир Каримански – съветник на финансовия министър и бивш депутат от „Има такъв народ“.“Направена е първата стъпка за увеличаване на минималната работна заплата, но тя трябва да е свързана и с темпа на производство. На вратата ни чука рецесията. Трябва да предприемем мерки, за да преминем по-леко през нея, т.е. Ще е нужно да затегнем коланите“, предупреди финансистът.

„2022 г. беше изпълнена с различни мега заплахи, геополитически кризи и вътрешни кризи. Въпреки това данните, които отчитаме не са толкова песимистични по отношение на икономиката, защото бяха предвидени много мерки за бизнеса. През 2022 г. ползвахме еднократни разходи от държавните енергийни дружества, които не са гласувани в държавния бюджет, защото нямаме редовно правителство, а то ни е нужно, допълни Каримански.

Той даде пример:“ „Ако една компания има нужда от инвестиционна програма, тя няма да може да я извърши, защото държавата ѝ е отнела дивидентите, може да се наложи тя да тегли дълг“.


Share Follow

Leave A Reply