Арестът на 17 март, на бившия министър на финансите Владислав Горанов, е незаконен. Решението е на Административния съд – София-град (АССГ) от 29 декември т.г. и е окончателно.

„Съдът оставя в сила решение № 1920 от 30.05.2022 г., постановено по анд № 3733/2022 г. по описа на Софийския районен съд, НО, 12 състав, с което е отменена заповед за
задържане на лице рег. № 3286зз-5/17.03.2022 г., издадена от К. М. – разузнавач при Главна дирекция „Национална полиция“, пише в решението, което е окончателно.

Съдът намира заповедта за ареста на Горанов за необоснована, в нея е цитиран член от Наказателния кодекс, но не са изложени никакви фактически основания за задържането, нито пък е обосновано престъплението, в което го обвиняват.

 

Припомняме, че Владислав Горанов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и пиарката на партията Севделина Арнаудова бяха арестувани на 7 март, домовете им бяха обискирани, а самите те бяха отведени в 7-о районно по разследване на Националната полиция, че са изнудвали Васил Божков. Те бяха държани 24 часа и не им бе повдигнато никакво обвинение. Съдът вече отмени заповедите за арестите на Борисов и Арнаудова като незаконни.


Share Follow

Leave A Reply