От 1 януари 2023 г. в София са в сила новите превозни документи – билети 30+ и 60+, напомнят от Столичната община. Хартиените билети отпаднаха.

Може да пътувате с билети или карти само на електронен носител, както и да плащате директно с банкова карта (до цената на еднодневна карта от 4 лева).

Билетът, закупен от водач, ще коства повече – 2 лева.

Вече не се продават 10 талона за 12 лева, но ако са ви останали, може да ги използвате до края на март 2023.
Еднократно пътуване струва поне 1,60 лв.

Целодневната карта за всички линии е 4 лева, а 24-часовата карта – 6.

 

 

Билет 30+ (1,60 лв.) и билет 60+ (2,20 лв.) позволяват прекачване в рамките на посочените минути. Пътуването може да се довърши с 1 билет, дори да е направено в последните секунди на последната минута, обясни пред Радио София Владимир Лазаров от ЦГМ.

Валидацията става задължителна и ако не е направена, ще следва глоба от 3 лева, дори и да сте с карта. Освен че билетът е застраховка за пътника, чрез валидацията от Столичната община ще могат да отчетат натовареността на линиите и пиковите часове, да се оптимизират маршрутите и услуги, обясни още Лазаров.

Годишната абонаментна карта Sofia City Card е изгодна за всеки, който пътува често. Тя струва 365 лева, важи за цялата мрежа, а дори да ви се наложи да ползвате автомобил, получавате правото на безплатен буферен паркинг по системата „Паркирай и пътувай“ Картата може да се плати на 3 вноски. Първата вноска за три месеца е за 150 лева, следващите три месеца са за 120 лева, а последните 6 са само за 100 лева.

  • Възможностите може да разгледате е да изберете вариант от пълната тарифа тук.
  • Работното време и местоположението на пунктовете за продажба на превозни документи може да видите тук.

Share Follow

Leave A Reply