Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна група, „Продължаваме Промяната“. Мандата беше взет от номинирания за премиер акад. Николай Денков.

Президентът Румен Радев изрази надежда, че мандатът ще бъде върнат изпълнен.

„Получавате този проучвателен мандат в първия работен ден на новата година, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, диалог и разбирателство, за единение около важните за страната ни приоритети. Вярвам, че ще използвате времето в рамките на предстоящата седмица да потърсите необходимата подкрепа от останалите политически сили, така че в рамките на до 7 дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерския съвет“, заяви Румен Радев.

Академик Николай Денков заяви, че „Продължаваме Промяната“ приемат този мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна.

„Много хора казват даже, че е невъзможна. Въпреки това ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство“, заяви Николай Денков.

По думите му са натрупани много проблеми и са забавени реформи.

„Имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми. Затова и променихме подхода за подготовка на реализацията на този мандат. Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели, които смятаме, че обединяват хората и политическите формации“, добави Николай Денков.

Николай Денков поясни, че от ПП са съставили списък от дейности, които ако бъдат изпълнени през 2023 година България ще се приближи към изпълнението на тези национални цели.

 

 


Share Follow

Leave A Reply