От „Продължаваме Промяната“ са готови да разговарят с ГЕРБ, ако промени отношението си към корупцията. Това заяви пред БНР акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“, номиниран за премиер с втория мандат.

снимка: БГНЕС

„Ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията, толерантността към нея, ние сме готови да разговаряме с тях, но до момента не виждаме никакви индикации за това“, посочи той“, заяви Денков.

Той посочи, че от ПП биха се включили в разговори по политики, при когото и да отиде третия мандат.

„При когото и да отиде третият мандат, ние бихме се включили в разговори по политики. В зависимост от това кой е мандатоносителят и какъв е подходът за конструиране на кабинет – можем да се включим и в други разговори, но има твърде много възможности, за да ги дискутираме сега“, заяви Денков.

Той уточни още, че от ПП ще се включат в дискусия за политики, на която се постави въпросът за промените в законите и за отговорността на главния прокурор, който и да я организира.

„ПП ще се включим в тази дискусия, който и да я организира. Съвсем нормално ще е с ГЕРБ да сме на една маса, ако и те участват в тази дискусия. Съвсем различен става разговорът нататък – кой ще управлява, с каква политическа отговорност и какви са гаранциите, че това, което е договорено, ще бъде изпълнено“, заяви Денков.

снимка: БГНЕС

Денков подчерта, че има възможност ПП да окаже подкрепа на „Демократична България“, ако те получат третия мандат.

„Но това ще бъде дотолкова, доколкото има шанс да бъдат реализирани полезни неща за България. Тези политики ние сме ги формулирали заедно с тях. Ако те успеят да изградят конструкция, която дава гаранция, че ще се случат нещата, бихме могли да ги подкрепим. Но това в момента е много хипотетично“, уточни Денков.

Той обясни, че не е бил интрига факта, че не всички депутати от ПП и ДБ не са били в пленарната зала при гласуването на Декларацията на ПП по национални приоритети:

„Имаше в това време честване за Христо Ботев и няколко от нашите депутати бяха на тържеството, включително и Никола Минчев, защото никой от тях не очакваше, че по такива важни теми няма да има дискусия. Това беше истински разочароващото. Между ПП и ДБ няма разминаване“, уточни Денков.

 


Share Follow

Leave A Reply