Очевидно няма да има правителство и няма смисъл Народното събрание да продължава да агонизира. Това заяви пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

снимка: БГНЕС

„Очевидно е, че няма да има правителство и че няма смисъл да се удължава агонията на това Народно събрание. Румен Радев каза, че изборите през зимата са лош вариант за България и затова е добре да са в края на март или началото на април. Тази задача е изпълнена. Какво чакаме още? Парламентът е на командно дишане и въпросът не е дали, а кога ще бъде разпуснат“, заяви Костадинов.

Според него изборите „са най-добрият изход от всяка една политическа криза“.

„Когато е ясно, че не може да се постигне съгласие в този парламент, отиваме на нови избори“, заяви Костадинов.

По думите му „Възраждане“ се интересува от политики, а не от лични постове и облаги.

„Ако бяхме част от общия политически хор, досега правителство отдавна щеше да има и то щеше да е стабилно. Но „Възраждане“ не се интересува от лични постове и облаги, а от политики. Ние разговаряме с всички, но няма как да преодолеем различията, защото имаме фундаментални различия с другите партии. Ние смятаме, че на първо място трябва да стои българският национален интерес, а всички останали смятат, че на първо място трябва да е общностният интерес и България трябва да спазва интересите на съюзите, в които участва, а много често те не съвпадат с националните“, коментира той.

Според него няма начин да бъде сформирано правителство с третия мандат.

 


Share Follow

Leave A Reply