От “Продължаваме Промяната” не се притесняват дали меморандумът с “Джемкорп” ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС. В него няма нищо притеснително. Това заяви Никола Минчев от ПП, пред БНТ в предаването “Денят започва с Георги Любенов”.

“Атаките на служебният министър на енергетиката Росен Христов към предишното правителство са политически”, заяви още Минчев.

Според него Христов говори целенасочено срещу ПП и “Демократична България”, при положение, че четири партии са били в предишното правителство.

Минчев заяви още, относно втория мандат за съставяне на правителство, че от ПП са направили опит за постигане на максимално широк консенсус около декларацията на партията с управленски приоритети.

снимка: БГНЕС

По думите му в случай, че третият мандат бъде връчен на ДБ, те са естествен партньор на ПП, с тях разговорите биха били най-лесни и най-продуктивни.

Той подчерта, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, от ПП ще се отзоват на покана за среща.

“Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно. Да влезем в управление не е на всяка цена, не можем да правим безпринципни компромиси”, каза още Никола Минчев.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply