След като върна празната папка с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, издигнатия за кандидат за премиер от „Продължаваме Промяната“, Николай Денков заяви, че с президента са обсъдели нуждата на България от правителство, работещо в полза на хората и бизнеса.

„Това, което си казахме с президента е, че България има нужда от правителство, което да работи в полза на хората и бизнеса“, заяви Денков.

Той подчерта, че от мандатоносителя зависи дали ще бъдат обсъдени политиките и това кой ще ги изпълни.

„Нека видим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой да ги изпълни. Това зависи от мандатоносителя. Нямаме червени линии по отношение, че трябва да се обсъждат политиките, които са полезни за страната“, добави още депутатът от ПП.

От изказването му стана ясно, че подходите на БСП, „Български възход“ и „Демократична България“ са напълно различни.

„Бихме обсъждали политики с всяка една от тези партии. ГЕРБ мина с първия мандат, това няма какво да го обсъждаме. Договорка е думичка, която не използваме, съгласие може да има по политики. Да кажем една правосъдна реформа. Как си представя ГЕРБ такава реформа е нещо, от което зависи дали ще има съгласие или не. Лично моето тълкование е, че голяма част партиите в парламента не са готови да водят дискусии за това – кое е полезно за България. Те избягаха от тази дискусия“, коментира акад. Денков.


Share Follow

Leave A Reply