Без ясен ангажимент на ГЕРБ за подкрепа на конституционна реформа на прокуратурата от „Демократична България“ няма да се ангажират с властта ако третият мандат за съставяне на правителство бъде връчен на тях. Това заяви за подкаста на “Правосъдие за всеки” съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в Пловдив след поредната провалена сесия на местния общински съвет, свикана по инициатива на ДБ, която трябваше да спре окончателното завладяване на Пловдивския панаир от бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов, предаде novini.bg.

снимка: БГНЕС

“За нас ще е важен въпросът, готови ли са ГЕРБ да подкрепят конституционна реформа на прокуратурата. Без ясен ангажимент “Демократична България” няма да се ангажираме с властта, ако мандатът бъде връчен на нас или поискат подкрепата ни“, заяви Иванов.

Иванов заяви категорично, че от ДБ няма да отстъпят от отдавна заявените позиции. По думите му не става дума за договаряне или коалиции, а за намаляване на конфротацията.

Той напочни, че ключови за ДБ са реформа на прокуратурата, депутинизацията на България и разумната икономическа политика.

 

Лидерът на “Да, България” заяви, че подходът с реализацията на третия мандат трябва да бъде като този, при който “Продължаваме промяната” подходи с втория –  търсене на парламентарна подкрепа за програмни приоритети за управление.

Относно проваленото заседание на местния парламент от общинските съветници на ГЕРБ, Иванов заяви, че емблематичният за българската индустрия въпрос с Пловдивския панаир е и голям политически въпрос.

 

“Освен да приказваме какви сме евроатлантици, готови ли сме наистина да откажем отпор, когато става дума за руско влияние и особено за смесица от руско влияние и корупция? Днес тук е Родос и тук трябваше да скочим, а не просто да приказваме”, каза Иванов.

Съпредседателят на ДБ напомни за цялата дългогодишна поредица от действия на местно ниво във Варна и в Пловдив и на централно ниво чрез правителството и ръководството на ГЕРБ в полза на бизнесмена Гергов в опитите му да превземе Пловдивския панаир. И обяви, че “Демократична България” ще окаже пълна подкрепа на гражданските протести срещу завладяването на панаира.


Share Follow

Leave A Reply