От ГЕРБ трябва да отговорят с „да“ или „не“ за конституционната реформа на прокуратурата. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по БТВ.

„Те бягат от този въпрос като лош ученик от матура“, заяви Иванов.

Той посочи и при какви обстоятелства може да сработи едно правителство:

„Политически кабинет и правителство може да сработи само, ако няма политически лидери в него“.

Според него нови избори ще поставят под съмнение европейска България.

„Демократична България“ е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет, който ще може да реши 5 големи национални задачи. Ако отидем на нови избори, поставяме под съмнение задачите, които завършват архитектурата, за които всички мечтаем – европейска България, посочи Иванов.

 

Той посочи още, че ДБ са готови да заемат ролята на посредник и да бъдат моста между партиите.

„Ние сме готови да застанем в средата на бойното поле, в което всички се замерят и да заемем ролята на посредника, подчерта Христо Иванов. Ако няма правителство ще изпуснем Еврозоната и ще се простим с нея“, предупреди той.

Той посочи още, че ДБ няма да иска подкрепа от никого, а ще се опитат да съставят правителство, ако третият мандат отиде при тях.

„ДБ никога не са прекъсвали диалога с партиите по важните политики за страната. Който получи третия мандат за съставяне на правителство трябва да търси доверието на големите политически сили, за да получи подкрепа“, добави Иванов.

Според него технически кабинет не се случил с първите два мандата за съставяне на правителство, защото партиите искат избори.


Share Follow

Leave A Reply