МВР съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка с две тежки катастрофи, случили се в София – на Околовръстното, при която загина един човек, и на бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени, съобщиха от ведомството. За първия случай заради тежки нарушения на служебната дисциплина са уволнени двама униформени. По втория казус още двама полицаи ще се простят с постовете си, а на други 38 са наложени дисциплинарни наказания.


Във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“, за която подсъдим е Георги Семерджиев, са наказани с уволнение двама служители на 4-о районно управление – командир на отделение и полицай от сектор „Охранителна полиция“. По-рано беше освободена от длъжност и полицайката от Първо районно управление Симона Радева, която бе разпитана по време на делото за това дали е помагала на Семерджиев.

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 служители на СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.


Share Follow

Leave A Reply