“Предложени са пакет от законопроекти и то няколко – пет законопроекта, които предстои днес да се разгледат в правна комисия. Внимателно четох всички законопроекти и намирам основната част от предложените законопроекти за крайно противоконституционни. Предложените пакети законопроекти са противоконституционни, и ако бъдат приети, това ще е открито погазване и потъпкване с кални ботуши на Конституцията.” Това заяви заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов в кулоарите на парламента относно предложените законопроекти за промяна на НПК.

Сарафов обясни, че не само той, но и колегите, с които говори „считат, че това е открит опит за овладяване на съдебната система и отстраняване както на главния прокурор, така и председателите на ВКС и ВАС“.


Сарафов е категоричен, че не е против да има механизми за разследване на главния прокурор.
„Желая да има отчетност и отговорност на всеки един в прокуратурата, но механизмите трябва да бъдат коректни и законосъобразни, те не могат да бъдат саморазправа“, подчерта той.
Той съобщи, че ако текстовете бъдат приети, КС ще бъде сезиран.


Share Follow

1 коментар

  1. Данъкоплатец

    Защо не е премахне функионалния имунитет на магистратите? Защо няма наказания за прокурорите, които имишлено бездействат и чакат да мине срока по давност?

Leave A Reply