„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват „Ние сме тук не за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”. Това каза Кирил Петков пред Нова телевизия.

БГНЕС

„В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Ако дойде мандата в БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. Те имат мнозинство”, поясни съпредседателят на ПП.

„Когато нашето правителство влезе в управлението имаше един план, който беше представен в Брюксел и включваше затваряне на въглищните ни централи и инвестиране в газови. Казахме твърдо не на това. С ЕК започнахме да спорим. Стигнахме до компромис да няма затваряне на централи, а да има намаляване на емисиите от въглищните”, коментира още съпредседателят на ПП.

Относно песента за Лена Бориславова, Петков каза следното „Продънена простотия, която пада под всякакви нива. Българското общество удари шамар на Слави и каза: „Ти си провален шоумен““.


Share Follow

Leave A Reply