“Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали кампанията на ПП”. Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Нова телевизия.

„Със сигурност „Демократична България” има най-голям шанс да предложи някаква реалистична конструкция за управление при така създалата се ситуация. Нашата подкрепа обаче не зависи само от желанието ни. Трябва да видим какво е предложението на ДБ. Защото този, който е взел мандата, търси подкрепа за себе си“, посочи той, коментирайки дали партията му ще подкрепи кабинет, в който не участва, но с мандат на ДБ.

снимка: БГНЕС

По думите му целите са ясни, но въпросът е да се подходи към конкретиката. „Не казвам че ДБ трябва да ни моли за подкрепа или да прави някакви по-специални жестове. Ясни са целите. И в предишните два мандата бяха сходни целите. Трябва да видим конкретиката, тъй като се обсъжда техническо правителство, което е абстрактно. Ясно е, че за нас е неприемливо да участват в този кабинет – не само двамата лидери на ПП. Ние сме скептични като цяло към тази формация. Това, което искаме, е България да излезе от политическата криза”, посочи той. И допълни: „Сформирането на кабинет е стъпка към излизането от политическата криза, но не и излизане от политическата криза – както видяхме с предишното редовно правителство. Това да направиш кабинет – само по себе си не ти решава проблемите”.


Share Follow

Leave A Reply