Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че битката за Соледар продължава, въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели града. Това съобщи ДПА, цитирана от Нова тв.

В ежедневното си обръщение в петък Вечер, Зеленски заяви, че продължава „тежката борба“ за Донецк.

„Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава”, допълва той.

снимка: БГНЕС

Украинският президент изрази лична благодарност към военните части на страната, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки.

„Голяма благодарност към бойците от частта „Кракен” за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар”, заяви украинският президент.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци.

Както руската армия, така и известната руска наемническа част „Вагнер”, която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално „Вагнер” обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

„Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване”, коментира Зеленски и определи това като „ясен сигнал за провал”.


Share Follow

Leave A Reply