Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София на следващите местни избори. Това заяви градоначалникът в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв.

„Това е мое решение – взето отдавна. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя.

Във връзка с проверката на ул. „Граф Игнатиев” столичният кмет заяви:

„Категорично нямаме притеснения. Това е най-проверяваният обект. Проектът е проверяван няколко пъти от прокуратурата, КПКОНПИ и МВР. Най-важното за нас беше, че през лятото дойдоха протоколите на ОЛАФ. Там се казва, че няма установени нередности”, посочи тя.

Кметът на столицата подчерта, че делото е приключило преди няколко дни на последна инстанция, в което има решение в полза на Столичната община срещу финансовата корекция, наложена от управляващия орган, за този проект.

Фандъкова заяви относно жълтите павета, че са „пренаредени безобразно“ и затова са били поканени най-добрите експерти в страната, които да участват в експертен съвет.

Относно новите условия за пътуване в столичния градски транспорт, Фандъкова уточни, че месечната карта за една линия ще бъде върната, което обаче щяло да отнеме време.

„Електронната система работи почти две години. Успешно е плащането с банкови карти”, заяви тя.

По думите ѝ хората възмутило решението за задължителна валидация. „Те не разбраха първо как и второ защо трябва да се валидират, след като имат карти. ЦГМ не успя да обясни, а това беше негов ангажимент”, е мнението ѝ.

Относно грипната вълна, Фандъкова уточни,че по информация на директора на Столичната РЗИ, има покачване, но то е плавно и не е необходимо да се въвежда грипна ваканция. „Към момента не е наложително и налагането на дистанционно обучение“, обясни тя.


Share Follow

Leave A Reply