Между говоренето на прокуратурата и ГЕРБ няма синхрон. Това заяви в ефира на БТВ, депутатът от ГЕРБ, Делян Добрев.

„Прочухме се с крипто измами в последните години. Това, което ме притеснява сега, е че бизнесът на Nexo е бил да съхраняват портфейли с биткойни в щатите. Нашите са предлагали на американците да им пазят парите в акаунти, като срещу това им дават щедри лихви – 12-16%, което още като чуеш процента си звучи като пирамида. Те нямат право да дават лихва, след като не са лицензирани в щатите”, заяви той.

 

Той предрече три варианта за третия мандат – да се даде на БСП, на „Български възход” и на „Демократична България”. Според него ако бъде връчен на БСП, ще има предсрочни избори.

„Ако Радев го даде на БСП, ще ни обрече на избори. Чуват се слухове, че Радев ще го даде на Корнелия Нинова, за да може тя да се провали и да я свалят на конгреса на партията. Според мен не трябва да се дава на БСП, там шансът е нула. Ако го даде на „Български възход”, там шансът е 25%. Никой не им отказва преговори, но е най-новата партия, нямат експерти”, допълни Добрев“.

Според него най-голям е шансът за съставяне на правителство с мандат на „Демократична България”:

„Не мисля, че последните събития трябва да спират мандата да бъде връчен на тях. Там има най-голям шанс – 50%“, заяви Добрев.

Той заяви категорично, че ако ДБ предложат Рашков, Петков или Радостин Василев да участват в кабинет, то ГЕРБ няма да го подкрепи.

снимка: БГНЕС

Относно това защо работят цяла нощ за хартиена бюлетина, но прекъснаха законопроекта за разследване на главния прокурор, той заяви:

„Този законопроект беше внесен на 4 януари, няколко дни по-късно имаше заседание. Такава бърза скорост аз не помня. Трябва да се изслушват всички страни – нормално ли е в дванадесет часа да се изслушват професори? При изборният кодекс нямаше професори за изслушване, там на всеки член се вземаше думата и се повтаряше нещо по сто пъти“, заяви Добрев.


Share Follow

Leave A Reply