От БСП ще подходят отговорно с третия мандат. Те ще бъдат последователни, спокойни и диалогични. Това обясни зам.-председателят на ПГ на левицата Георги Свиленски по Нова тв.

“БСП ще подходи отговорно с третия мандат, няма да изхвърли горещия картоф и от партията ще бъдат последователни, спокойни и диалогични”, обясни той.

Той посочи, че няма как следващото правителство да е на БСП.

„Следващото правителство няма да е на БСП и няма как да бъде. То ще бъде правителство, сформирано на база приоритети, касаещи бъдещето на държавата. БСП като партия, която до момента е отстоявала политики в Народното събрание, няма как да продължи политиките на служебния кабинет, а и не трябва”, добави той.

Свиленски изтъкна, че всички се обединявали около това, че трябва да има правителство и работещ парламент.

„Ако всички колеги депутати през тези месеци говореха, че трябва да има правителство – ето, сега ще имат възможността всеки да намери своя принос за това”, допълни той.

Депутатът е категоричен, че за третия мандат трябва да бъде предложен вариант, в който ще има 121 народни представители, защото „сметчиците не водят до никъде”.

„Другите преди нас поставиха такива приоритети, които предварително бяха ясни, че няма как да бъдат приети”, е мнението му.

Свиленски допълни, че трябва да бъде търсено съгласие.

„Партиите трябва да си отговорят искат ли да има правителство. На всичко друго може да бъде намерено решение”, каза още той.

Зам.-председателят на ПГ на БСП обяви, че в края на следващата седмица ще имат готовност да поканят партиите на разговори. Националният съвет на левицата обаче ще реши дали да бъдат поканени всички парламентарно представени формации.

Във връзка с последните избори, на които БСП губи избиратели, той каза:

„В крайна сметка бяха създадени много проекти, за да може БСП да загуби избиратели. Една част дори бяха припознати от създателите си. Надявам се, симпатизантите ни да се върнат отново към нас и да ни подкрепят”.


Share Follow

Leave A Reply