Днес учредяват партията “Спаси София”. Каузата на партията е София. Това заяви независимият общински съветник Борис Бонев в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Партията “Спаси София” се учредява днес. На този етап ще се фокусираме само върху София. Смятам, че постепенно трябва да се развиваме и да изграждаме своя опит. Нашата кауза е София, но това не изключва подкрепа за подобни граждански организации в други градове. Не изключва и да участваме в национални избори на по-късен етап, заяви Бонев.

Той уточни, че от партията са готови да поемат отговорността да бъдат решени проблемите на София.

“Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София”, пише той.

Относно това дали се вижда като следващия кмет на София, той коментира:

“Смятам, че с моята кандидатура за кмет има голям шанс ГЕРБ да бъдат победени на следващите избори в София и то още на първи тур София да има нов кмет”.

Бонев заяви, че партията винаги ще бъде демократична.

“Ние сме демократична партия и винаги ще бъдем. Решенията ни винаги се взимат в един широк кръг на разговори и преговори”, заяви той.

Бонев подчерта, че разговорите с ПП и ДБ са в начален етап.

“Разговори с ПП и ДБ вече се водят. Те са в начален етап. За нас е изключително важно първо да се съгласим около приоритетите. Готови сме да се явим самостоятелно, но полагаме усилия да има обединение с хората, които мислят за София”, каза Бонев.

снимка: БГНЕС

По думите му много голямо значение има местния вот.

“Трябва да се търси баланс. Искаме да продължим този път, който сме поели. Местният вот има много значение. При тях има един сравнително гарантиран 4-годишен мандат и местната власт е много по-близо до хората. Политическите сили трябва да се фокусират върху местните избори”, коментира общинският съветник.


Share Follow

Leave A Reply