Падна големият джакпот от американската лотария „Мега милиони“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от novini.bg. Щастливец от американския щат Мейн е спечелил джакпота от 1,35 милиарда долара.

Късметлията е познал комбинацията от шест числа плюс едно допълнително. Билетът с печелившата  комбинация е продаден на бензиностанцията „Хоумтаун Газ енд Грил“ в град Лебанон в Мейн – градче с население от 6500 души, намиращо се близо до границата с щата Ню Хемпшър.

Все още не е известно името на щастливеца. Известно е само, че шансовете му да спечели джакпота са били едно на 302,6 милиона.

Това бе вторият най-голям джакпот в историята на лотарията и четвъртият път, в който се печели милиарден джакпот. Най-големият джакпот в историята на лотарията бе спечелен от един билет в Южна Каролина през октомври 2018 г. и възлизаше на 1,53 милиарда долара.

Печелившият сега има два варианта за получаване на сумата – на вноски в продължение на 29 години или наведнъж, но намалена заради данъците и възлизаща на 724,6 милиона долара.

Лотарията „Мега милиони“ се разиграва в 45 щата, както и във федералната столица Вашингтон и на американските Вирджински острови.

За седми път в историята на лотарията джакпотът се печели в петък на 13-о число.


Share Follow

Leave A Reply