Няма нищо по-нормално от водене на разговори за приоритетите на държавата, за потенциалните решения на проблемите на обществото. Партиите трябва да търсят формула за управление, подкрепено от парламентарно мнозинство. Това заяви във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който даде пресконференция заедно с депутатите от крайморския град, предаде БТА.

„Партиите трябва да търсят формула за управление, подкрепено от парламентарно мнозинство. Няма нищо по-нормално от това да се водят разговори за приоритетите на държавата, за потенциалните решения на проблемите на обществото, както на лидерско ниво, така и после, в парламентарните групи, отбеляза Митов. Според него страшното в момента е, че управлението на страната отдавна е излязло от параметрите на Конституцията и власт, която не е легитимна, ръководи много дълго време“, заяви Митов.

Митов отказа да даде оценка какви са шансовете да бъде съставен кабинет с третия мандат, който президентът Румен Радев днес връчи на БСП.

По думите му е вече можеше да има Министерски съвет, ако останалите партии бяха подкрепили експертният кабинет на ГЕРБ.

Вече можеше да има Министерски съвет, ако останалите политически формации бяха подходили сериозно още при първия мандат, когато предложихме експертен кабинет, каза Митов. По думите му „Продължаваме Промяната“ са подходили откровено несериозно, като от самото начало на настоящия парламент „бутат“ страната към избори, тъй като не са харесали резултата от последните.

Митов коментира и изказването на вицепрезидентът Илияна Йотова, че третия мандат ще бъде даден на партия, която ще продължи приоритетите на служебния кабинет. Той допълни, че всъщност служебният кабинет не може да има други приоритети, освен да организира изборите. „Очевидно в президенството вече са решили, че управляват и то дългосрочно“, каза Даниел Митов.

Той допълни, че ГЕРБ-СДС тепърва ще обсъждат как да се процедира, след като връчването на третия мандат е вече факт.

Оценката на Митов беше, че настоящият парламент е свършил много работа по законодателството. Според него депутатите имат потенциал да приемат максимален брой от нужните закони. Лошото е, че времето може да не стигне, но това е и въпрос на разговор, на лидерски разговор, каза Митов.


Share Follow

Leave A Reply