Винаги има нужда от разговори, особено когато се отнася за бъдещето на България. Това заяви председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС, Десислава Атанасова в Русе, предаде БНР.

„Имайте търпение да изчакаме дали Националният съвет на БСП, когато се събере, дали ще реши да покани на лидерска среща някои от лидерите на парламентарните групи, в това число и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние казваме, че има необходимост от лидерска среща. Винаги има нужда от разговори, не говорим за преговори. Винаги има нужда от разговори, особено когато касае бъдещето на държавата ни“, заяви Атанасова.

По думите й парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще прецени какво ще е поведението ѝ, след като станат ясни действията на БСП.

Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира с продължение на арабската поговорка, използвана от лидера на социалистите след срещата с президента – „Когато дойдат трудни времена, решението е в това да имаш търпение“.

Лидерът на СДС Румен Христов обаче категорично заяви:

„Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи“.

Обяснението на ГЕРБ-СДС защо все пак третият мандат бе връчен на БСП, е, че това е естествено продължение на работата на служебния кабинет, в който присъстват кадри на социалистическата партия и прозира желанието на президента Радев да не се състави редовно правителство.


Share Follow

Leave A Reply