„Мислим, че все още има шанс за съставяне на правителство. Трудно ще бъде, но не е невъзможно. Трябва да опитаме“. Това обяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БНР, след като президентът Румен Радев връчи на левицата третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Нинова подчерта, че ще търсят диалог със всички партии.

„Ще поканим всички партии и лидери, да търсим онова, което ни събира – инфлация, цени, доходи, Планът за възстановяваме и устойчивост. Има спешни неща, които трябва да свършим, не да се далим“, посочи Нинова.

Тя посочи, че от БСП предвиждат четири стъпки.

„Четири стъпки предвиждаме. Всички си даваме сметки, че първият не успя, вторият мандат също не успя. Трудно ще е, но трябва да опитаме“, настоя още веднъж тя.

По думите й тази седмица ще се свика Националният съвет на червената партия и тогава ще се реши за срещите с останалите партии в парламента, но лично тя иска те да са с всички партии в 48-ото Народно събрание.

„На тази среща ще се изясни искаме ли да има правителство или се играят игрички да се прехвърля горещия картоф, за да не се понесе отговорност за предсрочни избори“, обясни соцлидерката и поясни, че срещата ще бъде с председателите на партиите, а не на парламентарните групи.
Нинова посочи, че ако няма съгласие по политики и състав на лидерската среща, то БСП ще върне мандата.
„Ще го държим мандата разумно, но ако решим да правим кабинет – ще ни трябва повече време, за политики, състав. Но ако на лидерската среща видим, че няма съгласие, ще го върнем“, обяви още лидерът на БСП.
Корнелия Нинова посочи, че от БСП в момента се изисква висока отговорност.
„Готови сме да работим и да разговаряме“, настоя Нинова и посочи, че има основателни критики към служебния кабинет и нямат никакво намерение да продължават политиките, които то е осъществявало.

снимка: БГНЕС

Тя подчерта, че редовното правителство не трябва да следва политиките на служебния кабинет.
„Нямаме никакво намерение да продължаваме тази политика. Не смятам, че едно редовно правителство трябва да следва политиките на служебния кабинет, това е необяснимо“, категорична бе червеният лидер.

Share Follow

Leave A Reply