Президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП. Папката с мандата взе лидерът на партията Корнелия Нинова.

Президентът подари цветя на Нинова, по повод рождения ден на председателя на левицата. От своя страна Нинова даде бонбони на Радев.

„Спрях се на БСП в търсене на най-голям шанс за работещо правителство“, коментира Радев при връчването на мандата.

„Във времена на силно политическо противопоставяне, БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени партии, но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие, да влиза в коалиции и да управлява заедно със свои идеологически опоненти, да взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически формации”, добави държавният глава.

Радев изрази надежда, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство.

„Благодаря за доверието. Разбираме тежестта на ситуацията, отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес. Ще продължим в този дух – да търсим съгласие и да съставим редовен парламент, който е толкова необходим на страната ни в момента“, заяви Нинова.

 

 


Share Follow

Leave A Reply