Формацията на Стефан Янев, „Български възход“ е без формулирани политики и цели. БВ не може да получи третия мандат. Това заяви в ефира на БТВ Татяна Дончева от „Движение 21“.

„Малко тъпо изглежда. Няма ентусиазъм, и БСП не иска мандата – при предишните случаи не беше така, добави Дончева, според която скандалът с Nexo накара президента Румен Радев да не даде мандата на „Демократична България“ (ДБ). Компютърната част от „Демократична България“, за която отговарят Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е вързана с Nexo. Прекалено неясно е какво се случва – ако САЩ имат юридически претенции към тази фирма, да образуват производства, дела. Едно е да кажеш, че са нарушили нещо административно, друго е да кажеш, че са измамници и перачи на пари“, заяви Дончева.

Тя посочи, че от прокуратурата заявили, че тепърва ще се прави икономически анализ за дейността на Nexo.

„На мястото на журналистите не би се натискала толкова емоционално и ангажирано да коментирам нещо, което още е твърде неясно“, добави Дончева.

За нея по-интересно е дали САЩ са участвали в разгарянето на скандала, защото прокуратурата „артикулира нееднократно“ за Nexo, че извършва действа в партньорство с американските, британските и германските служби.

 

„Ако е така, това е дистанциране от формации, които се считаха поне в последните месеци като евроатлантици“, заключи Дончева. И американците, и руснаците са заинтересовани в България да има буферна зона тоест ничия земя, в която всеки си прави каквото си иска и който надделее, смята Дончева и добави:

„Това е много нерадостна съдба, защото никой няма намерение да ни подкрепи да започнем да подреждаме икономически съдбата.“

Дончева заключи, че има натиск и среди, които тикат нещата към президентска република и към военните. Нали не мислите, че търсят някой умен и прозорлив човек като Де Гол“, заяви тя.


Share Follow

Leave A Reply