Лидерският разговор трябва да бъде проведен от политическите партии с еднаква нагласа. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Данел Митов в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв.

Митов коментира след връчването на третия мандат на БСП, дали от ГЕРБ ще отидат на разговор с левицата.

“Дължим си разговор. Политическите партии с еднаква нагласа, по един или друг начин, трябва да успяват да дефинират проблемите пред обществото, да дават определени решения и да формират мнозинства. Това се прави чрез лидерски разговор”, каза той. Не е ясно обаче дали Бойко Борисов ще присъства на подобна среща.

Той заяви, че от „Продължаваме Промяната“ искат нови избори.

“ПП от началото не искат този парламент да живее, искат нови избори. Саботираха председателя на парламента, подходиха несериозно към своя мандат и сега вече говорят за нови избори”, обвини Митов “Продължаваме Промяната”.

Според него ГЕРБ ще се справи при евентуални нови избори, ако срещу тях има обединение на ПП и ДБ.

„ГЕРБ е достатъчно силна, стабилна, обединена и мотивирана в момента, така че е да е сериозен претендент”.

Той отправи редица въпроси към ПП по случая „Nexo“.

“Nexo” финансирала ли е български политически партии?. Стана ясно, че е финансирала ДБ. Финансирала ли е ПП? Защо Асен Василев искаше да обвърже българската  система за електронни разплащания с крипто портфейли и да направи възможно пред нея да се заобикалят санкциите срещу Русия?”, попита Митов.

Той отрече твърденията на депутата от ПП Настимир Ананиев, че е близък с шефа на “Nexo” Антони Тренчев.


Share Follow

Leave A Reply