Остър коментар публикува във фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Повод за коментара му стана статия на „Ди Велт“, която е озаглавена „Как най-бедната страна в Евросъюза тайно спаси Украйна“. В материала се твърди, че България е снабдявала Украйна с гориво и боеприпаси, но тайно заради проруски политици в правителството. Посочено е, че кабинетът Петков е изнасял оръжията чрез посреднически компании през Румъния, Унгария и Полша.

снимка: БГНЕС

„Чета приповдигнати статуси във фб как Киро и Асен тайно помагали на Украйна, а те свенливо и одобрително клатят глава“, пише Добрев и добавя четири точки „в интерес на истината“: „Заводите за оръжие и боеприпаси са частни, търговците са частни, печалбите са големи… Оборотът на индустрията нарастна от 1 милиард лева през 2021 година до 6 милиарда лева през 2022 година, а украинците си платиха като „попове“ за всеки „куршум“. Нещо повече, платиха и надплатиха, защото заради „мекотелите“ от ПП се наложи да ги купуват през цяла верига от посредници, всеки, от които работи за комисионна/печалба. А може би комисионните са били в основата на тази привидна безхарактерност?! А до къде ли са стигали тези комисионни?!“, пита депутатът от ГЕРБ. „Кирил и Асен можеше да дарят оръжие на Украйна, но не го направиха в своя мандат! И да не се оправдават с Нинова, защото по тази тема имаха нашата пълна подкрепа“, пише Добрев.

„ГЕРБ внесе 2 проекта на решения на НС за безвъзмездна помощ за Украйна в мандата на ПП, които бяха отхвърлени. (Такова решение, по предложение отново на ГЕРБ, бе взето от 48-мото НС)“, припомня депутатът. „И не на последно място, най-срамното действие на Народното събрание, поне откакто аз съм в политиката, е отказът на „промяната“ да изслушат дошлия „на крака“ от Украйна външен министър Кулеба. Представяте ли си?! Външен министър на държава в беда, нападната вероломно от един луд диктатор, дойде в България до вратата на родното Народно събрание. И „помагачите“ от промяната гласуваха да не го допуснат в Пленарна зала и го отпратиха да си ходи!!!
Срам ме е от вас Кирил и Асен. Всички трябва да ни е срам!“, завършва своя пост в социалната мрежа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.


Share Follow

Leave A Reply