“Ако сте прочели внимателно статията, Die Welt казват, че няма директен износ от България за Украйна.” Това каза на брифинг съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

БГНЕС

“Трябва ясно да се каже, че директен износ на оръжия за Украйна е нямало, а нашите партньори от Полша, Румъния, Щатите, Англия са купували оръжия от българската индустрия и част от това оръжие е отивало в украинската армия, но това не е, защото България е изнасяла, а защото нашите партньори са изнасяли”, обясни Кирил Петков. „В заглавието е написано ясно, че България е имала основополагаща роля и е от правилната страна на историята този път“.

БГНЕС

На въпрос на журналист кое твърдение е вярно – „не сме изнасяли нито един патрон за Украйна“ или „изнасяли сме чрез посредници“ Асен Василев заяви: „Спазили сме решението на Народното събрание до буквата – няма директен износ на оръжие за Украйна, но както заявихме на пресконференцията още през април месец, ако си спомняте, България направи всичко възможно да помогне на Украйна да спечели тази война“.


Share Follow

Leave A Reply