“Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам основание да бъде задържан”. Това заяви независимият депутат Явор Божанков пред Нова телевизия.

„Доскоро бях убеден, че БСП твърдо стои зад машинния вот, твърдо смята да се бори с домашното насилие и твърдо стои зад съдебната реформа. Сега виждаме, че 2 политически сили не подкрепиха законодателството срещу домашното насилие – „Възраждане” и БСП. В комисия ДПС, ГЕРБ, БСП и „Възраждане” се противопоставиха на приемането на съдебната реформа. По същия начин стоят нещата и с машинния вот, който стана двоен хартиен вот, а машините станаха принтери. Това говори за цялостна преориентация на БСП. Целта е влизане в „хартиената коалиция””, заяви Божанков.

„На следващите избори ще спечелят тези, които успеят да се обединят, окрупнят и в ляво, и в дясно. В ляво вече говорят за обединения, в дясно също говорят за обединение между ПП и ДБ. Очевидно това е пътят. Парламент със 7 или 8 политически партии е проблем”, смята Божанков. Проблем, според него, е също, че основните теми като Шенген, Еврозоната, съдебната реформа остават в сферата на декларациите на всички политически сили, но напрактика вършели точно обратното.


Share Follow

Leave A Reply