„Заварихме държава „на пауза“, в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати. Ние сме най-дълго управлявалото временно правителство. Правителството, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие и най-важното – правителство на действията в екип. Най-добрият начин за справянето с неоснователните обвинения и лъжите са резултатите от добре свършената работа. На финала на мандата ни е показваме какво направихме докато другите говориха“. Това заяви премиерът Гълъб Донев в отчета си за свършената работа на служебния кабинет. Донев отчете „отлично справяне“ с организацията и подготовката на изборите на 2 октомври.

снимка: БГНЕС

„Тук сме не за да отчитаме дейност, нито да се похвалим, тук сме за да представим резултатите от нашата дейност, която промени животите на българите към по-добро. Резултатите ни се дължат на екипния принцип на работа“, подчерта Донев.

снимка: БГНЕС

„Отчетността e основен принцип на доброто управление. Този принцип се пренебрегва в дейността на изпълнителната власт, нито едно правителство не е представяло отчет за действията си в края на мандата си“, допълни премиерът. По думите му според мнозина отговорностите на служебното правителство се изчерпват само с провеждане на предсрочни избори.

„Една от най-трудните задачи, които ни постави президентът Румен Радев, беше справянето с множеството кризи, в които се намираше страната ни“, отбеляза Донев.

„Обезпечихме криминалния контингент, така че да елиминираме и намалим до минимум контролирания вот, като по този начин осигурихме честен вот“, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. „Създадохме работна група по киберсигурност към ДАНС, в която участваха служители от ДАНС, както и от Министерството на електронното управление“, припомни служебният министър на вътрешните работи, предаде БГНЕС.


Share Follow

Leave A Reply