В съобщение до медиите от NEXO посочиха, че са постигнали окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че NEXO е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на NEXO са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на NEXO, приет за ценни книжа. С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на NEXO, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.


Share Follow

Leave A Reply