От „Български възход“ на Стефан Янев смятат, че вчерашната лидерска среща трябва да стане традиция. Такова мнение изрази депутатът от БВ Виолета Комитова.

„Последната лидерска среща бе много положителна стъпка към разбирателство между партиите. Корнелия Нинова е единствената, която предложи нов подход – да покани лидерите на партиите, което беше много ценно, много важно. Това коментира депутатът от “Български възход” Виолета Комитова в ефира на НОВА. “Считам, че тези лидерски срещи трябва да се превърнат в традиция”, допълни тя.

“Претенции за лидерство много, но когато трябва да се разговаря – бягат. А там трябва и кураж, и смелост”, смята Комитова.

Според нея без коалиция – няма да има правителство. “Ако партиите не са готови на коалиционно партньорство, те никога не могат да постигнат съгласие за нормално българско правителство”, посочи тя.

“Български възход” обаче никога не е бил канен да участва в коалиции, потвърди Комитова.

Според нея в декларацията на ПП, които получиха втория мандат за съставяне на правителство, е имало твърде много засегнати точки, сред които и разделителни линии. Тя счита, че червените линии трябва да се предоставят на партията, но да не бъдат обсъждани по време на разговорите за съставяне на правителство. “На преговорите трябва да се говори само за това, което ни обединява. Иначе никога няма да се състави правителство”, смята тя.

Комитова е категорична, че “след тежките думи, обиди и нападки, които са се случвали преди БВ да бъде в този парламент, сякаш беше невъзможно повече да има диалог между лидерите”. “Смятаме, че трябва да се поставят проблемите, да се търсят решенията, без да се обиждат”, допълни тя.

Предстои среща на изпълнителния съвет на “Български възход”, на която ще се обсъди представянето им на предсрочните парламентарни избори.


Share Follow

Leave A Reply