Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) избра единодушно Станимир Илчев за председател на партията на Деветия си редовен конгрес.

„В НДСВ съм бил всичко, за което се сещате, каза избраният председател пред делегатите. Ще отидем на избори“, заяви Станимир Илчев.

Пред БТА, Илчев заяви, че за НДСВ ще бъде много важно държанието на политическите формации по време на предизборната кампания.

Той добави, че партията ще следи дали има отстъпление на някои от тях от собствените им програми.

„Регистрира ли се нелегитимно участие в самата предизборна кампания и особено в самия изборен ден. Искаме и по тези показатели да съдим за моралния и идейно-политическия, освен за капацитетния профил на партиите“, коментира Илчев.

Председателят на НДСВ уточни, че трябва да бъде изчакано развитие на този процес, за да се види дали партията има потенциални партньори в следващото Народно събрание.

По думите му НДСВ искат да изградят контрапункт за сегашната ситуация.

„Искаме да даден пример как трябва да се третира политическият опонент. Той трябва да се третира като съперник, но не като враг. Искаме да дадем пример как програмата трябва да представи на обществото обективно-измерими намерения и приложими идеи, а не такива, които звучат много красиво, а не могат ресурсно да се осигурят или са задачи за след три години, а не сега“, обясни Илчев.

„Ако България стане член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Г-20 може да бъде следваща цел“, каза председателят на НДСВ по повод предложението на Соломон Паси – партията за си постави за цел членство на страната ни в Г-20.


Share Follow

Leave A Reply