Властите в Охрид знаят кои са извършителите на нападението над секретаря на българския клуб в Охрид – Християн Пендиков. Това предаде специалният пратеник в РСМ на NOVA Стоян Нешев.

Инцидентът стана в четвъртък, а петък 23-годишният Пендиков беше транспортиран със самолет “Фалкон” във ВМА след като пратеният военнен „Спартан“ претърпя авария.

Последната информация, с която разполагат българските власти е, че няма задържани. В петък се появи информация за трима задържани, по-късно от прокуратурата споменаха само за едно задържано лице. Нападението срещу секретаря на българския клуб е станало на метри от клуба, който се намира в центъра на Охрид.

Според временно управляващия консул в Битоля най-вероятно няма видео записи от нападението.

От съобщение от прокуратурата става ясно, че Християн Пендиков е бил нападнат с думите:

”Как не те е срам, че си българин” заради това според разследващите  нападението е на етническа основа.

Органите на реда в Охрид знаят кои са извършителите. Но информация до българските власти, че има задържани – все още няма. Днес се очаква повече информация от охридската полиция.

Пендиков е настанен в реанимацията във ВМА. Той е с множество травми – има спукан прешлен на гръбнака, счупена челюст и травми по главата. Нараняванията обаче не са животозастрашаващи, потвърдиха властите у нас.


Share Follow

Leave A Reply