Побоят над Християн Пендиков трябва да стигне до Брюксел и Северна Македония трябва да дадат обяснение пред Европейския съюз. Това стана ясно от думите на депутатът от ПП Михал Камбарев.

„Случващото се в Македония не е приятно, но благодарение на външната ни политика, че дадохме зелена светлина под различни условия Северна Македония да продължи преговорите за влизане в Европейския съюз, в момента стана така че те трябва да се обясняват пред ЕС, а не пред България за това какво правят. ЕС още не е направил първа среща със Северна Македония. България трябва да защити интересите си, РСМ по този начин няма как да продължи напред“, заяви в ефира на БНТ Михал Камбарев от „Продължаваме Промяната“.

По думите му трябва да имаме добросъседски отношения и това, което се случи, да не се повтаря никога.

„Това как ще наредим листите не е важно, важно е какви хора ще има вътре. Кой ще е на първо, второ, трето място няма никакво значение“, допълни Михал Камбарев.

 

Според него вече се говори за експертен кабинет в бъдещето. БСП, ГЕРБ и ДПС си подадоха ръка, коментира Михал Камбарев. Той призова към воденето на диалог и да се спре с „калните битки“, които не водят до нищо. „Прокуратурата трябва да работи и да бъде независима“, добави Камбарев.

Според него дали България помага на Украйна трябва да го кажат украинците. Не потвърди, но и не отрече, че именно темата Украйна е разделителна линия между президента и силите на промяната.

 


Share Follow

Leave A Reply