Според вицепрезидента Илияна Йотова темата за смяната на модела на управление на една страна е изключително важна и изисква по-спокойна ситуация, при която е възможно провеждането на истинска кампания „за“ и „против“.

снимка: informo.bg

„Смяната на модела на управление на една страна е изключително важна тема, която изисква една по-спокойна ситуация с възможност да се проведе истинска кампания „за“ и „против“. … Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори. Съвсем други са движещите мотиви на политическите формации, в друга посока са и желанията, очакванията на хората. 2023 г. ще бъде терен за поне два избора – предсрочни парламентарни и редовните местни“, заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея заради твърде много нажежените страсти в момента има риск за самото допитване.

По думите ѝ политическото представителство е това, което гради и развива демокрацията.

„Що се отнася до смяната на политическия модел, пред вас стои един убеден политик в парламентарната система“.

В предаването „12+3“ вицепрезидентът коментира актуалната политическа обстановка в страната с думите:

„Колкото и внушенията да са в друга посока, българите граждани са по-мъдри от своите управници. Моето наблюдение е, че омразата и конфронтацията не е характеристика на обществото, а е повече в политическите елити, между отделни институции, отколкото сред хората. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи“.


Share Follow

Leave A Reply